Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cărtărescu: Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă / Petiție pentru retragerea formularului

Cărtărescu: Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă / Petiție pentru retragerea formularului

Un articol de: -
Economic

Declarația 600 este o aberație fiscală și o continuare a permanentei batjocoriri a intelectualului în lume actuală, susține Mircea Cărtărescu, într-o postare pe Facebook. De altfel, scriitorul a distribuit și link-ul către o petiție prin care se cere renunțarea la acest formular.

”Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă la adresa celor care câștigă (adeseori ridicol de puțin) din drepturi de autor în România. E o continuare a permanentei batjocoriri a intelectualului și artistului în lumea actuală. E nevoie mai mult decât oricând de intervenția tuturor instituțiilor și uniunilor culturale pentru stoparea acestui bir care depășește limita împovărării unui segment al societății”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook.

Cei interesați să semneze petiția o pot face AICI.

”Sper ca sa existe cat mai mulți semnatari ai abrogarii Declarației 600 care crează haos si ilegalitatea dublelor impuneri aplicată unei categorii de cetățeni care sunt pedepsiți pentru ca sunt creativi sau simplii buni întreprinzători ! Semnarea unei cereri de renunțare la aceasta inițiativa care nu va favoriza nici statul prin permisivitatea evaziunii fiscale este urgentă căci termenul limita de depunere este si el abuziv ,pana la 31.01.2018.Nu e posibil sa plătești impozite anticipate pentru venituri care in anul următor sunt total incerte!Votati contra furtului mascat oficial !”, sunt argumentele inițiatorului petiției.

Pe măsură ce se apropie termenul limită de depunere la ANAF a Declarației 600 pentru veniturile independente, tot mai mulți români sunt siderați de ceea ce află la ghișeele fiscale.

Dacă până acum fiecare interpreta în fel și chip noile norme fiscale, sperând că dracul fiscal nu e atât de negru, crunta realitate dovedește că cei care au realizat în 2017 venituri independente, sunt impozitați pentru ele și în 2018. Și asta în ciuda faptului că nimeni nu are garanția pentru ceea ce va reuși să câștige în noul an. (Detalii AICI)

Ministrul de Finanțe și șefa ANAF sunt convocați la Parlament, marțea viitoare, pentru a da explicații despre Declarația 600 și premierea angajaților ANAF din amenzi. Președintele comisiei economice, Daniel Zamfir, a declarat că discuția va viza în primul rând Declarația 600, care a provocat haos în rândul românilor care au avut, în cursul anului trecut, venituri din drepturi de autor. (Detalii AICI

Citeşte mai multe despre:   ANAF
 
 
Loading...