Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătorii CCR au decis: Plafonul de 250.000 de euro din Legea privind darea în plată este constituțional

Judecătorii CCR au decis: Plafonul de 250.000 de euro din Legea privind darea în plată este constituțional

Un articol de: -
Eveniment

Magistrații de la Curtea Constituțională a stabilit că plafonul de 250.000 de euro din Legea privind darea în plată este constituțional, informează Profit.ro

Concret, CCR a respins cererea unor debitori aflați în litigiu cu OTP Bank ca articolul care impune un plafon de până la 250.000 de euro pentru solicitările de dare în plată să fie declarat neconstituțional.

Totul a pornit de la o sesizare făcută de Tribunalul Specializat Cluj, în octombrie 2017 cu privire la un dosar în care OTP Bank a contestat notificarea unor debitori pentru stingerea datoriei prin darea în plată a imobilului ipotecat în favoarea băncii.

Articolul (4, alin1. lit b) contestat de debitori impune printre condițiile pentru stingerea unei creanțe izvorâte dintr-un contract de credit prin darea în plată și pe aceea ca cuantumul sumei împrumutate să nu fi fost mai mare de 250.000 de euro, sumă calculată la cursul de schimb al Băncii Naționale a României din ziua încheierii contractului.

Citeşte mai multe despre:   CCR
 
 
Loading...