Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Avem o societate matură şi activă, dar care are nevoie de un stat pe măsura ei (VIDEO)

Klaus Iohannis: Avem o societate matură şi activă, dar care are nevoie de un stat pe măsura ei (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că România are o societate matură, care are însă nevoie de un stat care să fie pe măsura ei. Asta pentru că, spune președintele, doar un astfel de stat poate proiecta şi în exterior, în vecinătate şi nu numai valorile, democratice şi ale statului de drept.

Klaus Iohannis: Avem o societate matură şi activă, dar care are nevoie de un stat pe măsura ei

„2018 este cu adevărat momentul cel mai potrivit pentru a reflecta profund şi a acţiona înţelept pentru prezentul şi viitorul naţiunii şi societăţii româneşti. Este momentul asumării proiectului nostru legitim de ţară, adică a modelului nostru de dezvoltare şi a căilor de urmat, interne şi externe, pentru atingerea lui. (...) Doar un astfel de proiect poate răspunde adecvat riscurilor cu care se confruntă România, atât interne cât şi externe, care vin din vecinătatea noastră complicată. Pentru a ne asigura prezentul şi viitorul, trebuie să răspundem acestor riscuri, printr-un stat performant, o Românie puternică şi rezilientă, adică un stat în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consolidate cu o justiţie independentă şi eficientă, un stat care acţionează în slujba tuturor cetăţenilor săi, capabil să le ofere acestora prosperitate şi siguranţă. Avem o societate matură care a dovedit deja că este capabilă să lupte admirabil pentru valorile în care crede. Dar această societate matură şi activă are nevoie de un stat care trebuie să fie pe măsura ei”, a spus Iohannis.

În acest context, șeful statului a mai spus că în aderarea României la Spațiul Schengen este în continuare pe agenda României, fiind un obiectiv esențial pentru țara noastră. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   România
 
 
Loading...