Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre sărbătoarea Schimbării la față (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre sărbătoarea Schimbării la față (VIDEO)

Un articol de: -
360 de grade

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi, preotul Vasile Ioana, editorul Lucreţia Teodoroiu, jurnalistul Cristian Curte, și inginerul Sorin Dinea, despre faptul că în fiecare an, pe 6 august, în postul Adormirii Maicii Domnului, sărbătorim Schimbarea la faţă a Domnului Nostru Isus Hristos, prilej de miracole în întreaga ortodoxie. 

Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre sărbătoarea Schimbării la față

”Miracolul cel mai mare este acela că Iisus Hristos își arată dumnezeirea Sa în fața a trei dintre ucenici, Petru, Iacob și Ioan. Totul începe atunci când Iisus are o discuție cu apostolii săi și îi întreabă cine cred oamenii că este El. Identitatea fiului lui Dumnezeu era deosebit de importantă pentru că se apropiau patimile. Suntem în ultimul an de viață pământească a Domnului și vrea să-i pregătească pe apostoli pentru ca ei să înțeleagă cine este El, de ce a venit pe pământ. 

Mai departe îi selectează Domnul și îi urcă pe muntele Taborului, în rugăciune. Ca să ajungi la o stare de înaltă trăire, e bine să intri întâi într-o stare de pregătire. Și ei intră în stare de rugăciune pe muntele Taborului. Și pe acest vârf se întâmplă un miracol uriaș, și anume, în timpul rugăciunii, alături de Iisus, în lumină vin Moise și Ilie și vorbesc cu Iisus. Și apoi, marele miracol se petrece. Vine un nor din cer și îi umbrește pe toți și în momentul acela, o voce din nor, Tatăl spune «acesta este Fiul meu cel iubit, pe acesta să-l ascultați». 

Așadar, marea sărbătoare de pe 6 august este o sărbătoare a teofaniei, adică Preasfânta Treime se arată din nou pe pământ. Îl găsim pe Fiul în stare de rugăciune, cu Moise și Ilie, Duhul sfânt în nor și Tatăl vorbind către apostoli. 

Lumina aceasta dumnezeiacă o regăsim și astăzi în noaptea de schimbare la față când la slujba de noapte apare acest nor în fiecare an și se arată oamenilor, celor care sunt prezenți pe muntele Tabor”, a explicat preotul Vasile Ioana. 


 

Citeşte mai multe despre:   Alina Bădic,   360 de grade
Loading...