Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială ”360 de grade”: Rolul postului. Un înalt sens religios, un exercițiu de practicare a virtuții (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Rolul postului. Un înalt sens religios, un exercițiu de practicare a virtuții (VIDEO)

Un articol de: -
360 de grade

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi preot Visarion Alexa, farmacist Ioana Cacovean, Adrian Cacovean, medic chirurg şi Marius Dumitrenco, nutriţionist, despre folosul postului, despre modul în care acesta poate fi înfricoşător pentru forţele răului, dacă este ţinut cu bucurie şi cu smerenie. Ştim deja că primim protecţie şi ajutor de la Dumnezeu numai cu rugăciune şi cu post.

”Actul mâncării este, de fapt o chemare a lui Dumnezeu, făcută lui Adam, prin care îi propune să contemple viața veșnică a lui, prin univers, pe care l-a transformat ca într-o mâncare. I-a spus «nu mânca brațul de fân, contemplă viața veșnică!» Care a fost eșecul lui Adam? Ca bizonul, s-a dus la brațul de fân. El a înțeles că trebuie să se ducă, să bage în gură și să mănânce. 

Acum spunem că postul e mâncare de vegetale. Păi ia un braț de fân și ține post! Nu înseamnă asta. Postul este un act contemplativ, un act de cunoaștere a lui Dumnezeu. Hrana din post se transformă în cunoaștere, într-un act de cunoaștere”, a explicat preotul Visarion Alexa. 

Ediție specială ”360 de grade”: Rolul postului. Un înalt sens religios, un exercițiu de practicare a virtuții

Citeşte mai multe despre:   Alina Bădic,   360 de grade
Loading...