Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială ”360 de grade”: Semnificația și importanța Nașterii lui Hristos (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Semnificația și importanța Nașterii lui Hristos (VIDEO)

Un articol de: -
360 de grade

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi, preot Ionuț Maurichi, Cristian Curte, jurnalist Radio România Actualități, și Sorin Dinea, inginer, despre aspectul profund spiritual și religios al sărbătorii Crăciunului. 

”De foarte multe ori, la această sărbătoare, multă lume scapă aspectul religios pentru că, dacă ne uităm în jur, la modul în care este prezentată în spațiul public această sărbătoare, accentul nu se pune pe partea religioasă pentru că este foarte greu de marketat. Dar Crăciunul, din perspectivă creștină, este despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, este un prilej de bucurie, legat de acest eveniment istoric care s-a întâmplat acum peste 2000 de ani, când Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat. 

Cred că dacă fiecare dintre noi meditează la faptul că Fiul lui Dumnezeu devine unul dintre noi, devine om, atunci se schimbă radicat perspectiva din care privim tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Dacă acceptăm că Dumnezeu a venit între noi și și-a exprimat ca și om voia față de umanitate, atunci dintr-o dată, în tot ceea ce facem, trebuie să plecăm de la această premisă. De ce este o sărbătoare? Pentru că odată cu venirea lui Hristos în mijlocul nostru, relația noastră cu tatăl este radical schimbată. Cum explică Sfântul Apostol Pavel foarte frumos - dacă Mântuitorul Hristos devine om, deci frate al nostru, noi devenim fii ai lui Dumezeu. În sensul acesta, marele dar al Nașterii lui Hristos înseamnă înfierea nostră în Sfânta Treime. Și atunci, cred că acesta este miezul religios al acestei sărbători”, a explicat preotul Ionuț Maurichi.

Ediție specială ”360 de grade”: Semnificația și importanța Nașterii lui Hristos

Citeşte mai multe despre:   Alina Bădic,   360 de grade
Loading...