Schimbare URIAȘĂ pentru șoferii români: Ce trebuie să faci de acum dacă ai primit o amendă!

Schimbare URIAȘĂ pentru șoferii români: Ce trebuie să faci de acum dacă ai primit o amendă!

O nouă propunere legislativă a fost de Senat care prevede ca punctul-amendă să fie de diferite valori pentru oamenii activi și pentru pensionari.

Așadar, valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea acestuia pentru oamenii activi, amenzile rutiere fiind mai mici pentru pensionari (100 de lei) decât pentru angajați (190 de lei), în contextul în care valoarea salariului minim brut pe economie a crescut de la începutul anului la 1.900 de lei, iar valoarea punctului de pensie din acest moment este de 1.000 de lei.

Astfel, proiectul de act normativ, care propune ca amenda să fie cel puțin 10% din salariului minim brut pe economie pentru angajați, iar valoarea punctului-amendă pentru pensionari să fie 10% din punctul de pensie, a fost trimis la Parlament, urmând să ajungă la președinte țării și apoi publicat în Monitorul Oficial.

Dacă proiectul va ajunge să se aplice, valoarea punctului-amendă ar urma să se calculeze în funcție de categoria din care face parte contravenientul, fiind existente două valori ale punctului-amendă, una pentru oamenii activi și una pentru cei retrași din activitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe