Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Anunț IMPORTANT pentru toți șoferii: Schimbare la examenul auto și modificare RADICALĂ a limitei de viteză în localitate

Anunț IMPORTANT pentru toți șoferii: Schimbare la examenul auto și modificare RADICALĂ a limitei de viteză în localitate

Un articol de: -
Auto

Comisia pentru Transport si Infrastructura a Camerei Deputaților a elaborat principiile necesare pentru modificarea Codului Rutier, urmând ca acestea să treacă și prin Comisia pentru Industrie şi cea Juridica, iar apoi să primească o formă finală.

Astfel, potrivit propunerilor, se propune liberalizarea examinării, respectiv a testării cunoștințelor de conducere pe drumurile publice. Se dorește ca examinarea absolvenților școlilor de șoferi să poată fi făcută și de către civili atestați de către MAI care nu au legături cu școli de șoferi.

Prin această măsură se dă ”posibilitatea distribuirii cadrelor polițienești pe domenii ne-externalizate,  cum ar fi eliberarea documentelor etc”, se arată în document.

Mai mult, se propune eliminarea stresului la examenul auto, astfel încât, examinarea practică să se facă cu examinatorul pe bancheta din spate al autovehiculului și instructorul alături, sau la categoria C, cu instructorul lângă candidat și examinatorul lângă instructor.

O altă propunere vizează creșterea vitezei maxime admise în localitățile unde nu sunt case lângă șosea.

”Restricțiile de viteză în localități să fie instituite doar pe segmentul de drum unde există locuințe, instituții școlare, etc. Nu se impune aplicarea restricțiilor pe sectoarele de drum aflate în interiorul localităților unde stânga-dreapta nu există niciun fel de locuințe, iar caracteristică constructivă a drumului este similară cu segmente de drum din afară localităților unde nu există decât restricția generală de viteză de 90 km/h”, scrie în propunere, conform auto-bild.ro.

 

 
 
Loading...