Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Cu parcagii la închisoare: Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede sancțiuni aspre (VIDEO)

Cu parcagii la închisoare: Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede sancțiuni aspre (VIDEO)

Un articol de: -
Auto

Închisoare pentru parcagii ilegali. Un proiect de lege trecut de Senat prevede ca cei care cer taxe de parcare fără autorizaţie să primească între şase luni şi un an de închisoare. Iar dacă locul de parcare taxat se află pe domeniul public pedeapsa poate să crească până la doi ani. 

Potrivit legii, o astfel de activitate ar putea să îi coste pe cei care o practică până la doi ani de închisoare

Legea are însă, o portiţă de scăpare pentru parcagii de ocazie. La prima abatere, aceştia vor putea scăpa dacă aleg să facă 50 de zile de muncă în folosul comunităţii. Însă dacă sunt prinşi a doua oară, ajung după gratii.

Proiectul de lege a fost propus de deputatul liberal, Ovidiu Raeţchi, care şi-a motivat iniţiativa spunând că poliţia nu dispune de o legislaţie clară care să-i permite combaterea fenomenului. 

Legea a fost votată în Senat cu 80 de voturi ,,pentru", 7 ,,împotrivă" şi o abţinere. Iar votul decisiv se va da la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

În acest moment, toate organele de ordine ale statului, poliţa locală, secţiiile  de sector, Poliția Națională și Jandarmeria, se dovedesc neputincioase în fața acestor adevăraţi stăpâni ai străzilor. Numai în 2016, oamenii legii  au aplicat peste 1.600 de amenzi parcagiilor ilegali. Dintre acestea, doar 14 au fost plătite.

Cât despre câştigurile lor, parcagii nu stau deloc rău. Într-un loc bun se strâng peste 4.000 de lei pe lună. 

Cu parcagii la închisoare: Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede sancțiuni aspre neautorizat taxe de parcare

 


 

Citeşte mai multe despre:   parcagii,   închisoare,   sancțiuni,   Senat
Loading...