Nu se mai poate face nimic, mașinile diesel sunt interzise OFICIAL: Decizie definitivă luată la tribunal în cazul autoturismelor pe motorină

Nu se mai poate face nimic, mașinile diesel sunt interzise OFICIAL: Decizie definitivă luată la tribunal în cazul autoturismelor pe motorină

Tribunalul administrativ federal din Leipzig a anunțat că orașelor germane le-a fost permis să interzică circulaţia autovehiculelor diesel vechi.

Această măsură are rolul de a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene, informează Adevărul.

Interdicţiile imediate privind circulaţia maşinilor pe principalele străzi din oraşe ar putea afecta toate modelele, cu excepţia celor care respectă cele mai recente standarde Euro-6 privind emisiile (maşinile fabricate după 2014).

Astfel, pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri principale şi străzi laterale, tribunalul a recomandat o implementare treptată a interdicţiilor, începând cu automobilele diesel mai vechi care îndeplinesc standardele de emisii Euro-4 (care a fost înlocuit cu Euro-5 începând cu 2009).

De asemenea, în al doilea cel mai populat oraş din Germania, Hamburg, au început să apară încă de miercuri semne privind interzicerea autovehiculelor diesel, autorităţile locale aşteptându-se ca restricţiile să înceapă să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni.

Într-o declaraţie de 30 de pagini privind hotărârea, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a menţionat că nu ar trebui să existe perioadă de graţie pentru introducerea interdicţiilor de circulaţie. „Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte“, potrivit instanţei.

Producătorii de automobile din Europa au investit foarte mult în motoarele diesel, care produc mai puţin din carbonul care provoacă încălzirea globală comparativ cu benzina, dar eliberează în atmosferă mai mulţi poluanţi vinovaţi de declanşarea anumitor boli.

Măsura Germaniei de a permite oraşelor să interzică accesul maşinilor diesel pe străzi ar putea avea implicaţii mari pentru viitorul industriei auto.

Urmăriți B1TV.ro și pe