Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech REVOLUȚIONAR: Vom ALIMENTA mașina o dată la 100 de ani. Care e combustibilul viitorului

REVOLUȚIONAR: Vom ALIMENTA mașina o dată la 100 de ani. Care e combustibilul viitorului

Un articol de: -
High-Tech

Adio cozi la benzină, adio poluare!

Industria auto revine la motorul cu abur. Însă aburul este produs printr-un procedeu modern.

Compania Laser Power Systems a creat un nou tip de motor care funcţionează pe bază de thoriu. Fiind un element radioactiv, echipa a folosit bucăţele foarte mici pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. Aburul este transformat în energie cu ajutorul unei turbine.

Pentru un utilizator normal, mașina nu ar avea nevoie să fie realimentată niciodată. De fapt, partea mecanică ar ceda cu mult înaintea combustibilului.

Denumirea elementului chimic „thoriu” face referinţă la Thor, zeul războiului în mitologia scandinavă. Mai puţin radioactiv decât uraniul, thoriul poate fi exploatat în cariere de suprafaţă, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului şi costuri relativ reduse de valorificare.

Doar un gram de thoriu produce mai multă energie decât 28.000 de litri de combustibil convenţional, în timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficientă să propulseze o maşină 100 de ani, potrivit Descoperă.

 

Citeşte mai multe despre:   thoriu,   alimentare,   Laser Power Systems
Loading...