S-a terminat: Ai ICONIŢĂ atârnată la oglinda retrovizoare? Rişti AMENZI deloc DIVINE!

S-a terminat: Ai ICONIŢĂ atârnată la oglinda retrovizoare? Rişti AMENZI deloc DIVINE!

Amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe de oglinda retrovizoare. Eitrebuie să scoată din buzunar între 1.300 şi 2.900 de lei dacă vor încălca această regulă. Oamenii legii spun că obiectele – chiar dacă sfinţite şi purtătoare de noroc – obturează vizibilitatea.

În fapt, toate foliile neomologate aplicate pe geamurile maşinii, precum şi cruciuliţele, icoanele, jucăriile sau CD-urile „antiradar“ atârnate în dreptul parbrizului sunt sancţionate drastic de Codul Rutier.

Numai în Bucureşti, de la începutul anului, şase soferi au fost amendaţi pentru săvârşirea acestei contravenţii cu amenzi care au ajuns în unele cazuri şi la 2.900 de lei. Alţi 275 de şoferi au primit aceeaşi amendă după ce au fost surprinşi cu folii neomologate de Registrul Auto Român pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.

Conform articolului 148 din Codul rutier, aceleaşi amenzi pot primi şi cei care folosesc „instalaţii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe