Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto Trecerea la mașini electrice ar putea duce la desființarea a peste 600.000 locuri de muncă numai în Germania

Trecerea la mașini electrice ar putea duce la desființarea a peste 600.000 locuri de muncă numai în Germania

Un articol de: -
Auto

Trecerea de la mașinile pe benzină și motorină la cele electrice este una din teme centrale ale Salonului Auto de la Frankfurt, care a început marți, în contextul în care mai multe state importante au anunțat că până la jumătatea acestui secol ar vrea să interzică mașinile pe benzină și pe motorină, astfel că acum toate companiile auto trebuie să se îndrepte spre mașina electrică.

De altfel, mai mulți constructori importanți au precizat că în următorii ani vor lansa un număr semnificat de modele electrice, iar începând cu 2020-2022 toate mașinile vor avea atât model electric cât și hibrid, scrie hotnews.ro.

Printre numele care au făcut promisiuni ferme se numără Volkswagen Group, BMW Group, Mercedes-Benz / Daimler, Volvo și Jaguar Land Rover.

Cu toate aceastea, companiile atrag atenția că mașinile electrice vor avea succes doar că vor începe să devină și profitabile pentru că în prezent marja de profit este mult mai mică și pentru acest lucru este necesar să se taie cheltuieli din alte locuri.

O altă mare problemă pe care o mașinile electrice și care este scoasă în evidență de industria de profil este faptul că mașinile electrice vor duce la tăierea a numeroase locuri de muncă. Cei care vor suferi cel mai mult vor fi angajații de la furnizorii europeni, deoarece companiile vor trebuie să își concentreze atenția pe producătorii de baterii din China.

Cum mașinile electrice au mai puține componente și este nevoie de mai puțină muncă în uzină, iar teama este că vor fi desființate peste 100.000 de job-uri la furnizorii europeni, conform unui studiu AlixPartners.

Un alt studiu a arătat previziuni îngrijorătoare pentru germani. Acesta arată că dacă până în 2030 nu s-ar mai produce mașini pe benzină și motorină, industria auto germană va pierde 600.000 de locuri de muncă.
 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   mașini electrice,   auto,   Frankfurt
Loading...