Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Auto ULUITOR! Cum a luat un ȘOFER ROMÂN o AMENDĂ de 9.500 de EURO în Italia. A rămas și FĂRĂ AUTOVEHICUL 

ULUITOR! Cum a luat un ȘOFER ROMÂN o AMENDĂ de 9.500 de EURO în Italia. A rămas și FĂRĂ AUTOVEHICUL 

Un articol de: -
Auto

Un șofer român a fost amendat în urmă cu o săptămână, în Italia, cu suma de 9.500 de euro. Mai mult decât atât, agenții de la Poliția Rutieră din localitatea Spino d’Adda, provincia Cremona, i-au confiscat și autovehiculul acestuia. Totul s-a întâmplat după ce s-a constatat că transporta marfă fără autorizație și avea ascunse în furgoneta sa și 215 cartușe de țigări, scrie Rotalianul.com.

Conform relatărilor din ziarul local Crema News, șoferul român transporta în autovehicul o canapea și diferite pachete cu numele unor persoane străine pe ele dar nu avea autorizație pentru transport de mărfuri, motiv pentru care a primit inițial o amendă de 4.500 de euro.

Deoarece șoferul nu a plătit amenda pe loc, autovehiculul său a fost confiscat, iar polițiștii au trecut la o inspecție amănunțită a furgonetei, descoperind astfel ascunse sub câteva cartoane și pături un număr de 215 cartușe de țigări, marca Winston, care se pare că proveneau din Republica Macedonia.

Șoferul român a fost denunțat astfel pentru contrabandă de țigări și i-a fost aplicată o ulterioară amendă de 5.000 de euro, pe lângă cea inițială de 4.500 de euro, mai scrie sursa citată.

Este indicat ca toți șoferii să evite expedierea de colete în România sau alte țări prin intermediul transportatorilor care nu dețin autorizație pentru astfel de transporturi, pentru a evita pierderea sau sechestrarea coletelor pe drum.

În cazul în care, la un control, se găsesc astfel de colete, neînsoțite de acele documente, autovehiculul poate fi confiscat și se aplică o amendă de la 2000 la 12.400 de euro, așa cum este prevăzut în art. 46-ter din legea cu numărul 298 din 1974, care reglementează transportul de bunuri pe șoselele din Italia. Este vorba de un articol nou introdus de Legea Bugetului din 2016 (Legge di Stabilità), care prevede o înăsprire puternică a sancțiunilor pentru cei care fac transporturi internaționale fără documente de însoțire a mărfii.

Citeşte mai multe despre:   amenda italia
Loading...