Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Alexandra Toderiță, economista expertă în dezvoltarea agriculturii

Cine schimbă România - Alexandra Toderiță, economista expertă în dezvoltarea agriculturii

Un articol de: -
Cine schimbă România?
B1 TV

 continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.
Cu geanta pe umăr și un zâmbet cuceritor, o tânără îi învață pe țăranii români cum arată viitorul agriculturii. Asocierea. Acesta este cuvântul magic pentru Alexandra Toderiță, expert al Centrului român de Politici Europene.

Asocierea, fondurile europene dar și modernizarea exploatațiilor agricole sunt, cred experții, cheia dezvoltării agriculturii românești. Dacă experții au aflat deja asta, mai lipsește să înțeleagă și fermierii. Iar Alexandra lucrează din greu la acest capitol.

”Viitorul agricultorilor mici și medii, cu potențial de dezvoltare, este într-adevăr asocierea este una din modalitățile în care se pot dezvolta și o idee foarte bună”, spune Alexandra.

Propunerea experților CRPE pentru agricultori prinde bine în teren. Bine explicată, asocierea începe să câștige adepți în România.

”Din experiența noastră pe teren, a reieșit clar faptul că dacă oamenii sunt informați și înțeleg mecanismul vor face pașii necesari în direcția aceasta. Un agricultor nu poate să-și realizeze producția în niște parametri de calitate doriți, să meargă la piață, să-și finanțeze investițiile, să-și facă marketing și toate lucrurile acestea. Iar într-o asociație exact aceasta se întâmplă, lucrurile se împart pe căprării”, continuă tânăra.

Pentru Alexandra, dar și pentru colegii ei, important este să schimbăm mentalitățile și să rezolvăm problemele unui domeniu de maximă importanță, agricultura.

”Lucrurile se pot îmbunătăți cu siguranță, în mod semnificativ, dar trebuie să rezolvăm problemele sistemice, cadastrul, irigațiile, infrastructura, sprijinul micilor producători care sunt elemente esențiale pentru dezvoltare”, conchide Alexandra.

Alexandra Toderiță învață agricultorii români cum să obțină fonduri europene
Embed:

Citeşte mai multe despre:   agricultura
Loading...