Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat (VIDEO)

Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Comisia de buget-finanțe a Senatului a aprobat mai multe amendamente privind legea plății defalcate a TVA. Acestea schimbă în mod radical legea care a fost aspru criticată de întregul mediu afacere.

Cel mai important, printr-unul dintre amendamentele adoptate, plata defalcată a TVA este obligatorie, începând cu 1 ianuarie 2018, doar pentru companiile care au încheiata contracte cu statul. Restul companiilor au opțiunea de a alege dacă vor TVA split sau să rămână pe vechiul sistem de plată.

Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat

Această schimbare vine după ce oamenii de afaceri s-au opus, aproape în unanimitate, introducerii acestei măsuri economice argumentând că această măsură va crea un blocaj financiar pentru IMM-uri, iar faptul că acest sistem va fi unul foarte costisitor ar putea face ca investitorii străini să evite țara noastră.

Modificările au fost făcute la inițiativa senatorul PSD Ștefan Micu. Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, nu a fost prezent la dezbaterile din comisie, instituția fiind reprezentată de un secretar de stat.
 

Citeşte mai multe despre:   TVA,   amendamente,   Senat,   afaceri
 
 
Loading...