Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Bani mai mulți pentru BISERICI. Finanțarea lăcaşelor de cult, suplimentată în noul proiect de BUGET. BECALI: Oamenii ăștia au credință. Îmi place fața lui GRINDEANU. Îl văd băiat cuminte (VIDEO)

Bani mai mulți pentru BISERICI. Finanțarea lăcaşelor de cult, suplimentată în noul proiect de BUGET. BECALI: Oamenii ăștia au credință. Îmi place fața lui GRINDEANU. Îl văd băiat cuminte (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: comunicatemedia.ro Economic

Bisericile primesc bani mai mulți de la Guvern. Executivul a suplimentat cu 50% finanțarea lăcaşelor de cult în noul proiect de buget pe 2017. Bisericile vor primi, aşadar, 30 de milioane de lei, faţă de 20 de milioane cât era prevăzut în prima variantă a bugetului pe anul în curs. ”Nu sunt bani mulți, dar faptul că PSD a alocat fonduri în plus pentru construcția de biserici arată că oamenii ăștia au credință”, a spus Gigi Becali într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Nu este duminică fără slujbă, iar bisericile sunt de cele mai multe ori pline până la refuz. Motiv pentru care merită bani mai mulţi, s-au gândit guvernanţii. Aşa că au trecut o nouă sumă în proiectul de buget pe 2017. Cel de-al doilea proiect pe anul în curs prevede ca bisericile să primească mai mulţi bani decât era prevăzut în prima variantă a acestuia. Este vorba despre 23 de milioane lei pentru finanțarea unităților de cult și pentru salarizarea personalului. Astfel, alocarea pe anul acesta pentru construcţia și întreținerea de biserici a fost majorată cu 50%, de la 20 la 30 milioane lei, iar contribuția statului la salariile preoților a crescut cu aproape 4%.

Nu poate fi vorba despre un corn al abundenței, dar e bine și așa, spune Gigi Becali.

Bani mai mulți pentru biserici. Finanțarea lăcaşelor de cult, suplimentată în noul proiect de buget. Becali: Oamenii ăștia au credință. Îmi place fața lui. Îl văd băiat cuminte

”Faptul că au dat atenție mai mare bisericii înseamnă că oamenii ăștia au credință. Dacă pune Dumnezeu mâna și vede că ai bună credință și dragoste să dai pentru biserică, aduce Dumnezeu la guvern multe miliarde și miliarde. Nu sunt bani foarte mulți, dar este îmbucurător gestul pe care îl face Guvernul pentru biserică. Am dat din pușcărie 500 de mii de euro la biserică”, a declarat Gigi Becali

Un amănunt important este însă faptul că bugetul destinat finanțării unităților de cult este programat să scadă în 2017 cu 75% față de execuția preliminată pe 2016, nu cu 83%, așa cum era cazul în prima variantă de proiect de buget de stat pe anul acesta.

Alocarea ar putea crește însă pe parcursul anului, la rectificări. Prin Legea bugetului de stat pe 2016, elaborată de fostul Cabinet tehnocrat Cioloș și adoptată în decembrie pentru 2015, nu era prevăzută niciun fel de finanțare pentru sprijinirea unităților de cult. Acest lucru a stârnit inițial o reacție de dezamăgire din partea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române. 

Cu Grindeanu e altceva, spune Becali.

”Va tăia din toate fondurile și va da la biserică Grindeanu. Că așa, după față îl văd băiat cuminte, îmi place fața lui, un om cu bun simt, cu fața curată, cuminte”, a mai spus Becali.

Şi B1TV ocupă un loc de cinste în preferințele latifundiarului.

”Uite ce poză frumoasă, am și inspirație să vorbesc când văd poza aia cu mine din tinerețe. Să mă sunați ca să vă cresc raitingul ca să îi întrecem pe RTv. Nu mai intru la ei și intru numai la voi de acum încolo”, a mai declarat latifundiarul. 

Citeşte mai multe despre:   bani,   biserici,   buget,   Sorin Grindeanu,   Guvern,   Gigi Becali
Loading...