Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat marți seară, că în urma ședintei de guvern, bugetul de stat României și bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2017 au fost aprobate. Acesta a dat asigurări că guvernul se va situa în ținta de deficit bugetat de 3%.

Viorel Ștefan a precizat că s-a avut în vedere în stabilirea bugetului de stat faptul că creșterea economică a României trebuie să se simtă în veniturile românilor prin creșteri de venituri și pensii, mărirea salariului minim sau reducerea taxelor și impozitelor.

De asemenea, în bugetul de stat s-au prevăzut sume în creștere pentru investiții, dar și creșteri a alocărilor bugetare pentru sănătate și educație.

”Proiectul de buget ţine seama de datele reale ale economiei româneşti, programul de guvernare al PSD şi principalele politici publice pe următorii patru ani pentru a asigura dezvoltarea României”, a spus Viorel Ştefan.

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1  miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile.

Rata inflaţiei luată în calcul este de 1,4%, iar rata şomajului de 4,3%

Bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor sociale pentru 2017 au fost adoptate în ședința de guvern

 

Citeşte mai multe despre:   sedinta de guvern,   Ministerul Finantelor,   sanatate,   educatie,   salarii,   taxe,   impozite
Loading...