Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic CONSPIRAŢIA LEILOR: Prăbușirea monedei naţionale pusă de Tudose pe seama unei RĂZBUNĂRI orchestrate de BNR

CONSPIRAŢIA LEILOR: Prăbușirea monedei naţionale pusă de Tudose pe seama unei RĂZBUNĂRI orchestrate de BNR

Un articol de: -
Economic

Moneda națională s-a prăbușit în raport cu euro în ultima perioadă ajungând să atingă valori record și de peste 4,65, deși la începutul anului se învârtea în jurul valorii de 4,50.

Întrebat despre această prăbușire a leului, Mihai Tudose a găsit imediat vinovații: BNR și băncile comerciale. Premierul a mers mai departe și chiar a acuzat că e o răzbunare a sistemului bancar pentru introducerea de impozit și avertizând BNR-ul că îi va chema la discuții serioase.

”Eu am o parte din explicații. BNR poate și trebuie să intervină. Nu a făcut-o. Întrebați-o pe ea. În aprilie, BNR le-a spus băncilor că sunt bune, solide, și nu mai au nevoie să țină depozite de 10%, ci 8%, și au plecat banii din țară. Erau lei, au schimbat euro și banii au plecat din țară. Au scos din rezerve 500 de milioane de euro, au plecat 280 de milioane de euro. Încă mai au spațiu, până la 500 de milioane. Va trebui să avem o discuție foarte așezată cu BNR. Nu știu dacă mi-o doresc, dar trebuie să o am. Ca premier trebuie să faci și ce nu vrei.

Mai sunt și factori obiectivi. Au intrat 3 miliarde de euro în țară, prin agricultură. Dar, s-au făcut importuri de îngrășăminte, că România nu mai produce.Poate e și o răzbunare a unei părți a sistemului bancar că i-am pus să plătească impozit.”, a declarat, la Antena 3, Mihai Tudose.
 

Citeşte mai multe despre:   Tudose,   BNR,   bănci,   răzbunare,   leu,   curs
Loading...