Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Criza își arată colții: Profiturile băncilor private din Europa SCAD pentru prima oară după 2009!

Criza își arată colții: Profiturile băncilor private din Europa SCAD pentru prima oară după 2009!

Un articol de: -
Economic

Băncile private europene, care se ocupă cu administrarea averilor bogătaşilor lumii, au suferit, anul trecut, o scădere a profiturilor lor cu 10%, acesta fiind primul declin anual consemnat după 2009, anunţă Financial Times, citat de Bursa.

Potrivit unei analize a societății de consultanţă McKinsey, scăderea profiturilor se datorează scăderii numerarului intrat în bănci, câştigurilor insuficiente din investiţii şi eşecului prelungit în controlul creşterii costurilor.

Dincolo de complicatul și diplomaticul limbaj financiar, trebuie spus că, de fapt, un factor de scădere este politica antifraudă înăsprită de tot mai multe guverne, care nu mai permit ca băncile private să-i ajute pe bogații lumii să fenteze Fiscul.

În plus, costurile băncilor au crescut, îm ultimii 8 ani, cu 25% din cauza cheltuielilor făcute cu alinierea la noile standarde digitale obligatorii, pentru combaterea spălării banilor.

Sebastien Lacroix, lider al departamentului de private banking din cadrul McKinsey, a declarat că declinul profiturilor băncilor private din Europa ar trebui să fie "un apel puternic de trezire", iar instituțiile bancare "ar trebui să se pregătească pentru câţiva ani grei", prin reducerea cheltuielilor, și diversificarea produselor şi serviciilor.

Analiza citată de FT mai subliniază că 40% din sucursalele europene ale băncilor private s-au confruntat, în 2016, cu retrageri nete de fonduri din partea investitorilor, iar una din zece sucursale a pierdut bani. 

Citeşte mai multe despre:   bănci,   McKinsey,   criză
Loading...