Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Dragnea, regrete privind neaplicarea impozitului pe cifra de afaceri: "Ar fi produs efecte bune într-o anumită privință"

Dragnea, regrete privind neaplicarea impozitului pe cifra de afaceri: "Ar fi produs efecte bune într-o anumită privință"

Un articol de: -
Economic

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni că impozitul pe cifra de afaceri nu se va mai aplica, iar în cazul taxei de solidaritate încă se fac simulări, iar dacă se va constata că nu se aduc suficient de mulți bani la stat, se va renunța la această măsură. (Detalii AICI)

La finalul ședinței de coaliție, Liviu Dragnea însă că această măsură economică ar fi avut efecte pozitive în anumite privințe, dar a trebuit să se renunțe la ea pentru că ar afectat societățile economice din România care acționează corect.

"S-a discutat despre impozitul pe cifra de afaceri. (Mihai Tudose — n.r.) le-a explicat și colegilor din coaliție, mie îmi explicase, că toate analizele și simulările pe care le-a făcut, și n-a mai fost nevoie să dureze mai mult, arată că acea măsură ar fi produs efecte bune într-o anumită privință, dar ar fi afectat societățile comerciale din România care acționează corect și își plătesc în mod onest datoriile către stat. În schimb, rămân în continuare să analizeze modalități, acțiuni, prevederi prin care dintr-o zonă de mare business statul român să încaseze impozitul pe profit așa cum ar fi normal. Și asta înseamnă că vor avea discuții inclusiv cu companiile respective, discuții pentru a vedea ce ar putea face statul român pentru ca acele companii să devină mai profitabile, pentru că este interesul comun", a afirmat Liviu Dragnea.

În schimb, președintele PSD a precizat că i-a solicitat premierul să analizeze activitatea celor de la ANAF.

"Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF. Și m-a asigurat și pe mine, și pe colegii din coaliție că se va întâmpla lucrul acesta în zilele următoare. A făcut o informare despre întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles. În opinia mea, a fost o vizită bună. (...) Nu a fost chemat acolo, a solicitat să aibă o întâlnire și s-a acceptat", a precizat Dragnea.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, Dragnea a precizat că orice măsură trebuie analizată atât din punct de vedere al oportunității cât și a impactului financiar.

"Dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost", a afirmat Dragnea.
 

Citeşte mai multe despre:   Dragnea,   Tudose
Loading...