Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul ia măsuri în plină criză din sănătate: Ce acte vor fi adoptate în şedinţa de guvern

Guvernul ia măsuri în plină criză din sănătate: Ce acte vor fi adoptate în şedinţa de guvern

Un articol de: -
Economic

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în debutul şedinţei de guvern mai multe măsuri care vor fi adoptate în privinţa rezolvării crizei din sistemului sanitar unde s-au înregistrat un număr de 7000 de angajaţi care au avut venituri scăzute în urma măsurilor privind salarizarea unitară şi acordarea sporurilor.

Viorica Dăncilă a precizat că a convenit alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, mai multe aspecte şi corecţii prin care să rezolve situaţia acelor persoane care au încasat venituri mai mici în martie decât în februarie, printre care şi scoaterea sporurului de gardă din limitare de 30% pentru acordare.

În debutul şedinţei de guvern au fost anunţate şi măsuri în domeniul învăţământul, respectiv privind acordarea indemnizaţiei de hrană şi cea pentru învăţământ superior.

De altfel, săptămâna trecută, într-o conferinţă comună susţinută de Lia Olguţa Vasilescu şi Sorina Pintea, s-a anunţat modificarea legii salarizării unitarii pentru a rezolva problemele create în sănătate care au dus şi la ameninţări ale sindicaliştilor privind o grevă generală.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila
 
 
 
Loading...