Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic INCREDIBIL ce exportă SUA masiv în China: Beijingul vrea să pună PUNCT!

INCREDIBIL ce exportă SUA masiv în China: Beijingul vrea să pună PUNCT!

Un articol de: -
Economic

Al şaselea cel mai mare export al Statelor Unite către China este... gunoiul. Dar Beijingul vrea să îi pună punct. Autorităţile vor să interzică aducerea în ţară a 24 de tipuri de deşeuri, între care şi unele sortimente de plastic şi hârtie importate în principal din America, scrie Digi 24.

Cum s-a ajuns în această situație? Simplu: din China vapoarele plecau pline spre America dar se întorceau goale, aşa că transporatorii au scăzut tarifele ca să umple containerele şi pe cursa de retur. Reducerea a făcut ca americanii să trimită în China deşeuri în valoare de cinci miliarde de dolari pe an! Și asta pentru că în țara cu cea mai mare populație de pe glob totul se reciclează și există o cerere uriașă pentru deşeuri electronice, plastic şi cam orice se califică drept materie primă.

Autorităţile de la Beijing spun însă că în containere se transportă de multe ori şi substanţe periculoase. Întâmplător sau nu, au ajuns la această concluzie abia după ce America şi China au început să se împungă tot mai tare pe tema Coreei de Nord.

Primul a aruncat mănușa Donald Trump care a cerut verificarea afacerilor pe care le fac chinezii pe teritoriul SUA. Xi Linping, președintele Chinei, n-a stat nici el mult pe gânduri și a pregătit contraatacul.

 

Citeşte mai multe despre:   China,   SUA,   export,   gunoi
Loading...