Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Lia Olguța Vasilescu: Până în 2021 considerăm că se vor corecta toate inechitățile care sunt în sistemul de salarizare

Lia Olguța Vasilescu: Până în 2021 considerăm că se vor corecta toate inechitățile care sunt în sistemul de salarizare

Un articol de: -
Economic

Ministrul Mincii Lia Olguța Vasilescu a vorbit miercuri, în debutul ședinței săptămânale de Guvern, despre proiectul legii salarizării unitare, în contextul în care în ultimele două zile a avut întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai sindicatelor. 

Vasilescu a spus că până în anul 2021 vor fi corectate toate inechitățile în ceea ce privește salariile angajaților din sistemul bugetar. 

”Avem o anvelopă de 32 de miliarde pentru patru ani de creștere a salariilor bugetarilor. Este vorba despre o creștere medie de 56% în patru ani. Cred că era logic încă de la început pentru toată lumea această precizare. 

Legea este modificată față de variantele care au tot fost prezentate publicului. Am fost atenți să nu ieșim din anvelopa de 32 de miliarde. Legea schimbă foarte multe principii este pe funcții grade și gradații, nu mai este pe clase de salarizare. 

Cei din sistemur sanitar sunt primii care vor beneficia de creșterea în totalitate. 

La ceilalți urmează să se facă gradual în următorii patru ani. 

Până în 2021 considerăm că se vor corecta toate inechitățile care sunt în sistemul de salarizare. După 2021 va urca fiecare bugetar în parte cu rata inflației.

Toți vor avea după 2021 de o creștere egală.

Sindicatele au primit foarte bine aceasta lege. Noi vom trebui să o avem adoptată până la 1 iulie 2021”, a declarat Lia Olguța Vasilescu. 

Lia Olguța Vasilescu: Până în 2021 considerăm că se vor corecta toate inechitățile care sunt în sistemul de salarizare


 

Citeşte mai multe despre:   Lia Olguţa Vasilescu,   ministrul muncii
Loading...