Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Măsuri la nivel înalt: Dublul standard al calității alimentelor, pe masa Comisiei Europene

Măsuri la nivel înalt: Dublul standard al calității alimentelor, pe masa Comisiei Europene

Un articol de: -
Foto: arq.ro Economic

Comisia Europeană pregătește noi măsuri pentru a testa nivelul calității alimentelor și pentru a vedea dacă în anumite state este mai scăzută așa cum se pretinde, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al CE, Christian Wigand a declarat pentru EUobserver că deja se lucrează la o metodologie privind îmbunătățirea testelor pentru produsele alimentare.

''Lucrăm la o metodologie solidă pentru a îmbunătăți testarea produselor alimentare, astfel încât statele membre să poată discuta această problemă pe o bază științifică și solidă, care să fie aceeași pentru toți'', a afirmat Christian Wigand.

Potrivit lui Wigand, Comisia Europeană va începe din 25 iulie ''o discuție cu producătorii și retailerii pentru a analiza concret cum vor lucra împreună în această problemă''.

Inițiativa Comisiei Europene vine după ce premierul slovac a declarat săptămâna trecută că dezvăluirile privind calitatea mai slabă a unor mărci comercializate de unii producători în țările est-europene ale UE față de mărcile similare vândute în țările din vest evoluează către un scandal internațional.

''Nu pot accepta ca cetățenii Slovaciei să fie tratați în acest mod'', a spus Fico, în timpul unei conferințe de presă.

''Trebuie să ne apărăm. Nu putem accepta acest lucru! Dorim doar ca cetățenii slovaci să aibă acces la alimente de aceeași calitate cum au cei din Vest'', a insistat premierul slovac, amintind că societățile care practică standarde duble în calitatea produselor încalcă normele europene.

Citeşte mai multe despre:   alimentare,   Comisia Europeană
Loading...