Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Mișa susține că pentru 2 milioane de angajați nu au fost plătite contribuțiile angajatorului

Mișa susține că pentru 2 milioane de angajați nu au fost plătite contribuțiile angajatorului

Un articol de: -
Economic

Guvernul a adoptat miercuri în ședința de guvern o ordonanță de urgență prin care contribuțiile sunt mutate de la angajator la angajat. În acest context, ministrul de Finanțe, a acuzat că peste 157.000 de angajatori erau înregistrați la sfârșitul lunii septembrie ca neplătind contribuțiile sociale pentru angajat.

Statistica prezentată de Ionuț Mișa este una absolut îngrijorătoare. Acesta a afirmat că pentru 2 milioane de angajați nu au fost plătite contribuțiile angajatorului. 

"La data de 30 septembrie 2017, există 157.698 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Numărul angajaților aferent acestor companii este de 2,076 milioane. Este o pondere foarte mare a celor care pînă acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat. Măsura va fi completată cu introducerea sancțiunii de evaziune fiscală și realizarea unui dosar penal în momentul în care angajatorul face reținere la sursă și refuză să plătească mai departe către statul român și bugetul de stat contribuțiile reținute angajatului”, a precizat Mișa, conform profit.ro.

Ministrul și-a argumentat decizia de implementarea a acestui transfer de contribuții prin aceste statistici îngrijorătoare.

n acest context, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a anunțat că statul va lua măsuri extrem de dure pentru a se asigura că vor fi plătite contribuțiile sociale așa cum prevede legea. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   contribuții,   Mișa,   angajator
Loading...