Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Monica Iagăr s-a pensionat la 44 de ani și trece de la un salariu de 8.000 de lei, la o pensie de 12.000 de lei 

Monica Iagăr s-a pensionat la 44 de ani și trece de la un salariu de 8.000 de lei, la o pensie de 12.000 de lei 

Un articol de: -
Economic

Fosta atletă Monica Iagăr a prins ultimul tren al pensiilor speciale, cu câteva zile de intrarea în vigoare a noilor reguli potrivit cărora nimeni nu mai poate avea o pensie mai mare decât salariul, informează ProSport. În vârstă de 44 de ani, Iagăr s-a pensionat pe caz de boală, începând din 5 septembrie, din funcţia de preşedinte la Clubul Sportiv Dinamo, deși mai mai avea trei luni de mandat. 

Astfel, pentru că a ieşit din câmpul muncii înainte de 15 septembrie, când încetează vechile reguli privind pensiile speciale, Monica Iagăr va beneficia de o pensie de 12.000 de lei, în condițiile în care până acum încasa un salariu de 8.000 de lei. Monica Iagăr are gradul de comisar-şef, echivalentul celui de colonel în vechea ierarhie militarizată a Internelor. 

Pensionarea sa produce însă în blocaj la CS Dinamo, în condițiile în care până acum nu s-a găsit nicio persoană care să ocupe funcția lăsată liberă de fosta atletă. Potrivit sursei citate, niciuna din persoanele contactate de ministrul Carmen Dan nu a dorit postul. 

Potrivit unor surse citate de ProSport, blocajul de la Dinamo s-a produs deși se știa de mai mult timp că Monica Iagăr urmează să iasă la pensie. Astfel, deja s-au strâns numeroase acte nesemnate de când fosta atletă a plecat din funcție. 

Monica Iagăr ar fi avut pregătit dosarul de pensionare medicală încă din 2016, dar a acceptat să preia funcţia, interimar, la rugămintea Elisabetei Lipă, fostul comandant care a trecut în postul de ministru al sportului, mai notează sursa citată. 

Contactată de jurnaliștii de la ProSport, Monica Iagăr nu a vrut să precizeze dacă este adevărat că s-a pensionat pe 5 septembrie.

„Ce spui? Nu ştiu! Sună la club, fă o cerere oficială şi răspundă ei! Nu vreau să-ţi spun! E duminică, mă deranjezi. Vreau să stau cu familia“, a declarat Monica Iagăr.
 

Citeşte mai multe despre:   Monica Iagăr,   pensiilor speciale,   CS Dinamo
Loading...