Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Olguța Vasilescu: În sectorul bugetar va fi o creștere salarială de 56%, pe medie, până în 2021. Ce a susținut Ministrul Muncii despre salariile celor din mediul privat (VIDEO)

Olguța Vasilescu: În sectorul bugetar va fi o creștere salarială de 56%, pe medie, până în 2021. Ce a susținut Ministrul Muncii despre salariile celor din mediul privat (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Salariile bugetarilor se vor mări, în medie, cu 56% până în 2021, a anunțat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în prima ediție a emisiunii “Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

”Nu ar trebui să fie nicio surpriză, că aceste creșteri de salarii se află în programul de guvernare al PSD, care prevede o majorare de 56%, pe medie, a salariilor bugetarilor până în 2021. Nu știu de ce s-a tot rostogolit discuția asta cu ”de mâine mergem cu dublarea salariilor”, că nu e  adevărat! Eu am comunicat că aceste creșteri sunt până în 2021, când sperăm să se alinieze și mediul privat, pentru că venim cu facilități și pentru el”, a declarat, pentru B1 TV, Lia Olguța Vasilescu.

Aceasta a precizat că Executivul vine cu proiecte și în sprijinul mediului privat. De exemplu, unul dintre ele prevede că patronul care angajează o persoană fără studii superioare va primi de la stat, prin finanțare europeană, 250 de euro, iar în cazul angajării unei persoane cu studii superioare, patronul respectiv va primi 300 de euro.

Întrebată dacă Executivul va manifesta aceeași preocupare și pentru salariile celor din sectorul privat, Ministrul Muncii a dat un răspuns categoric: ”legea salarizării unitare se aplică doar bugetarilor! În ceea ce privește mediul privat, nu-l putem obliga să facă alte salarii, deci ei stabilesc anvelopa pe care o au”.

Olguța Vasilescu: În sectorul bugetar va fi o creștere salarială de 56%, pe medie, până în 2021

 

Loading...