Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Ouăle și-au dublat prețul, iar în unele piețe sunt de negăsit

Ouăle și-au dublat prețul, iar în unele piețe sunt de negăsit

Un articol de: -
Economic

Totul se scumpeşte! Preţurile la alimente au crescut în medie cu peste 3 procente şi jumătate, dar cel mai mult se simte majorarea la ouă.

În Suceava nu numai că s-a dublat prețul acestora, dar nici nu se prea mai găsesc.

Potrivit jurnaliștilor de la monitorulsv.ro, în Piaţa Mare, joi, doar trei femei aveau la vânzare câteva ouă, cu preţul fix de 1,5 lei bucata.

Criza pornește din Vest. Piaţa europeană este grav afectată de „criza fipronilului” din luna august 2017. Este vorba de un pesticid interzis în Uniunea Europeană, care a fost folosit în ferme din 17 ţări. Descoperirea substanţei interzise a dus la eliminarea din producţie a unui număr foarte mare de găini ouătoare, fapt care a distorsionat piaţa ouălor de consum.

Suceava aeste unul dintre cele mai afectate județe, în zonă fiind doar două ferme mici cu găini ouătoare, care înseamnă foarte puţin pe piaţă.

Scumpiri sunt și în domeniul electricității, iar inflaţia a ajuns la cel mai mare nivel din august 2013 încoace. (Detalii AICI

 

Loading...