Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Părintele noului Cod Fiscal: "La noi, modificarile în fiscalitate se fac fie când se schimbă Guvernul, fie când se face Bugetul. Principala problema vine de sus, din zona deciziei politice."

Părintele noului Cod Fiscal: "La noi, modificarile în fiscalitate se fac fie când se schimbă Guvernul, fie când se face Bugetul. Principala problema vine de sus, din zona deciziei politice."

Un articol de: -
Economic

"La noi, modificările în fiscalitate se fac fie atunci când se schimbă Guvernul, fie atunci când se face Bugetul. Principala problema vine de sus, din zona deciziei politice, nu din zona tehnica a Ministerului de Finanțe. Atunci când se schimbă Guvernul, apar modificari pentru că fiecare consideră că are o idee bună pe care a mai spus-o cuiva la un moment dat, dar nu a fost luat atunci în seamă. Și acum, ar vrea să aplice acea idee. Când se face bugetul, se fac modificări pentru că e mai bine să ne facem planuri pe banii pe care nu-i avem decât pe banii pe care îi avem. Până la urmă, bugetul ar trebui să plece de la ce am încasat anul trecut", a explicat marți Dan Manolescu, artizanul noului Cod Fiscal, fost secretar de stat în Finanțe, acum președintele Camerei Consultanților Fiscali.

Hotnews face o sinteză a declarațiilor făcute marți de autorul Codului Fiscal:

  • Putem sa facem altfel? Cred ca da, dar foarte greu. Lumea incepe sa inteleaga ca nu mai e de joaca cu Codul Fiscal. Asa cum Codul Muncii sau Codul Penal sa schimba foarte greu, in fiscalitate discutam putin, facem repede, dupa care stam si ne intrebam ce-am facut si daca e bine ce-am facut!

  • Toate aceste modificari poate ca ar trebui dezbatute mult mai mult, inainte de a fi aplicate. Poate ca toate aceste iesiri ale oamenilor in strada, a miscarilor din ultima perioada, sa ne duca intr-un punct in care sa inteleaga toata lumea ca nu mai merge asa!

Cotat ca un profesionist al Finanțelor, Dan Manolescu este fiul Mariei Manolescu, care de asemenea a fost secretar de stat în perioada 2001 - 2004 și a condus proiectul codului fiscal al României finalizat în 2003 în urma unui efort fără precedent de consultare a experților în domeniu și a mediului de business.

 

Citeşte mai multe despre:   Codul Fiscal,   Dan Manolescu,   părintele codului fiscal
Loading...