Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Pensie URIAŞĂ pentru cei care au LUCRAT cel puţin un AN în străinătate

Pensie URIAŞĂ pentru cei care au LUCRAT cel puţin un AN în străinătate

Un articol de: -
Economic

Veste bună pentru cei care au lucrat cu acte în regulă cel puţin un an în străinătate, pot să solicite pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrată.
Acest lucru este valabil numai dacă îndeplinesc toate condiţiile de pensionare din ţara respectivă şi din ţara de origine. Pensia va fi plătită de statele în care persoana a lucrat, plata fiind cumulată.

Dosarul de pensionare se depune la Casa Judeteana de Pensii (CJP) din judeţul în care au domiciliul la data la care întrunesc condiţiile legislative din România pentru a ieşi la pensie, informează BZI.

„De exemplu, un bărbat care acum lucrează în străinătate și face 65 de ani în februarie își poate depune dosar de pensionare la Casa de Pensii din județul unde are domiciliul pe buletin și la calculul pensiei se ia în considerare vechimea realizată în România și vechimea realizată într-un alt stat cu care România are încheiate convenții. Noi avem încheiate acorduri bilaterale cu toate statele din Uniunea Europeană și cu multe alte state din lume, cum ar fi Canada, Elveția“, a precizat Daniela Licu, directorul CJP Dolj.
 

Citeşte mai multe despre:   pensie
 
 
Loading...