Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Penumbră legală pentru firmele offshore: Nu au obligația să indice toți acționarii și cazierul lor judiciar

Penumbră legală pentru firmele offshore: Nu au obligația să indice toți acționarii și cazierul lor judiciar

Un articol de: -
Economic

Statul nu va cere firmelor, care vor să obțină contracte publice, date complete privind acționariatul și cazierul judiciar pentru fiecare acționar cu peste 10% din titluri, având în vedere că un proiect aprobat în acest sens în Senat a fost propus pentru respingere în Camera Deputaților, anunță Profit.

Proiectul care impunea această obligație a trecut de Senat în mod tacit la finalul anului trecut și a ajuns acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional în privința sa.

Comisia de specialitate a recomandat însă deputaților, în raportul la lege, respingerea proiectului, în condițiile în care nici Guvernul nu susține adoptarea acestor prevederi.

Argumentele comisiei nu au ținut însă de fondul proiectului, motivul respingerii fiind că inițiativa modifica vechea ordonanță de urgență privind achizițiile publice, care între timp a fost înlocuită de un nou pachet de legi în domeniu.

Pachetul de legi privind achizițiile publice, adoptat anul trecut, menține prevederile legislației actuale, astfel încât autoritatea contractantă poate exclude din proceduri orice firmă cu privire la care a stabilit sau a luat cunoștință în orice alt mod că a fost condamnată prin hotărâre definitivă a unei instanțe judecătorești pentru participare al activități ale unei organizații criminale, spălare de bani sau finanțare a terorismului, corupție sau aexploatare prin muncă.

Textul noilor legi nu specifică însă modul în care autoritățile pot obține aceste informații, ceea ce lasă loc speculațiilor, interpretărilor și în general, blocajului procedural.

 

 

 


 

 

Loading...