Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Polițiștii, loviți dur de măsurile fiscale: Vor pierde 20% din salariu (VIDEO)

Polițiștii, loviți dur de măsurile fiscale: Vor pierde 20% din salariu (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Nimeni nu păre să-şi dorească noile modificări fiscale. A venit rândul poliţiştilor să-şi exprime nemulţumirea în ceea ce priveşte ordonanţă de urgenţă adoptată miercuri. Agenţii de ordine spun că transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, va duce la tăieri de leafă, cu până la 20%! Sindicaliştii spun că nu exclud varianta unui protest de amploare.

Poliţiştii se tem că le vor scădea salariile şi spun că măsura nu va avea decât consecinţe negative. Ei spun că au analizat legea şi nu au găsit nimic care să-i liniştească. 

"Din analiza efectuată de către specialiştii noştri, rezultă că impactul acestei modificări a Codului Fiscal va fi unul devastator pentru poliţiştii, personalul contractual şi ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională" (inclusiv jandarmi, pompieri, MApN, SRI, STS, SPP etc.), care vor avea scăderi ale salariului net cuprinse între 5% şi 20%, acestea urmând a fi resimţite la intrarea în plată a venitului aferent lunii ianuarie 2018, respectiv în luna februarie", atrage atenția sindicatul din poliție, FSNPPC.  

Sindicaliştii spun că mai mult de jumătate din angajaţii MAI vor avea salarile reduse. Ei promit că nu vor lasa lucrurile aşa şi că deja se gândesc la proteste. 

"Scăderea netă va afecta, cu precădere, personalul cu venituri reduse sau situate la valoarea minimului brut pe economie (1.450 lei), adică aproximativ 75% dintre angajaţii MAI. (...) Organizaţia noastră analizează strategia de dialog social şi acţiune sindicală pentru perioada următoare, urmând a declanşa mai multe forme legale de protest", susține sindicatul.

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a cerut rezolvarea acestor inechități din sistem și a amenințat cu proteste împotriva guvernului.

Polițiștii, loviți dur de măsurile fiscale: Vor pierde 20% din salariu

 

 

 

 


 
 

Citeşte mai multe despre:   polițiști,   salariu,   FSNPPC,   protest,   contribuții
Loading...