Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Prima decizie definitivă de înghețare a cursului franc-leu. Motivarea Curții de Apel Cluj

Prima decizie definitivă de înghețare a cursului franc-leu. Motivarea Curții de Apel Cluj

Un articol de: -
Economic

S-a creat precedentul. Secția a II-a civilă de la Curtea de Apel Cluj a pronunțat prima decizie definitivă de stabilizare a cursului CHF-LEU la momentul contractului de credit.

Banca perdantă este OTP Bank.

Potrivit clujust.ro, în motivare scrie că “finanțatorul a acceptat/urmărit și era conștient că evenimentul generator al dezechilibrului contractual se poate produce, l-a asumat în tăcere așezându-l drept fapt generator al profitului pe care urma să-l realizeze/

Cu alte cuvinte finanțatorul era informat și a mizat pe faptul că obligația pecuniară exprimată în CHF va fi perturbată în viitor prin intervenirea unei situații strict economice, financiare generată de fluctuația majoră a cursului valutar care va bulversa economia contractului în favoarea sa. (…)

Ceea ce era evident pentru împrumutător nu era deloc predictibil pentru consummator.

Mai mult, felul în care a fost cosmetizat creditul denominat în CHF l-a transformat într-un produs credibil și tentant, chiar irezistibil”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Citeşte mai multe despre:   OTP,   Curtea de Apel Cluj,   CHF,   LEU
Loading...