Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Prime de Paște de sute de euro pentru bugetari: Companiile de stat cu datorii la buget acordă bonusuri angajaților

Prime de Paște de sute de euro pentru bugetari: Companiile de stat cu datorii la buget acordă bonusuri angajaților

Un articol de: -
Economic

Chiar dacă nu și-au recuperat pierderile salariale suferite în urma adoptării măsurilor de austeritate adoptate în 2010, majoritatea bugetarilor sunt invidiați de cei din sectorul privat în ceea ce privește primele primite de Paște. Dacă în mediul privat, numai 20% dintre companiile multinaționale din România oferă prime cuprinse între 47 și 94 de euro pe angajat, companiile cu pierderi lși datorii de sute de milioane de euro la stat oferă prime consistente angajaților.

Astfel, Compania Națională a Huilei va acorda prime în valoare de 650.000 de euro celor aproximativ 7.700 de angajați. Potrivit Gândul, fiecare salariat care lucrează în subteran va primi 93 de euro, iar cei care îşi desfăşoară activitatea la suprafaţă vor primi  58 de euro, au precizat reprezentanții companiei.

CNH avea la începutul acestui an datorii de peste 1,1 miliarde de euro la bugetul de stat, fiind cel mai mare datornic la stat din România.

Pe de altă parte, Dacia va oferi celor 14.300 de angajaţi prime în valoare medie de circa 150 de euro (650 de lei), adică un buget total de 2,15 milioane de euro, potrivit reprezentanților companiei.

Potrivit sursei citate, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va acorda prime de Paşti, sub forma unor tichete-cadou, în valoare de 140 de euro (600 de lei) pentru fiecare angajat, cu 10 euro mai mici decât cele oferite de Dacia şi de circa trei ori mai mari decât cele oferite de cele 20% dintre companiile multinaţionale care acordă astfel de bonusuri. Astfel, bugetul primelor pentru sărbătorile de Paşti se ridică în cazul SNLO la peste un milion de euro.

Cei 4.375 de angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari se vor bucura de prime în valoare de peste 160 de euro (700 de lei), cu 11% mai mari decât în 2011. Cei circa 4.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Turceni se pot aştepta la o sumă similară, a declarat preşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Și angajaţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti (CNAB) se vor bucura anul acesta de o primă de Paşti, nefiind încă stabilit cuatumul acesteia.

Cu datorii la stat de aproape 1 miliard de euro, șterse de Guvern și transformate în acțiuni, CFR a anunțat că nu vor acorda în acest an prime de Paște. În aceeași situație se află și Metrorex, Tarom și RATB.

Printre instituţiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor care au decis să nu ofere bonusuri de Paşti se mai numără Autoritatea Rutieră Română (ARR), Registrul Auto Român (RAR), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) şi Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB).

Pe de altă parte, reprezentanții Poștei Române au precizat că nu s-a luat încă o decizie privind acordarea unor prime sau bonusuri cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pentru cei 35.830 de angajați.

Citeşte mai multe despre:   bugetari,   CFR,   posta romana ,   Dacia,   TAROM,   Metrorex,   RATB
Loading...