Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Profesor universitar: TUDOSE trebuie propus de PSD și de Dragnea la premiul Nobel pentru PROSTIE maximă

Profesor universitar: TUDOSE trebuie propus de PSD și de Dragnea la premiul Nobel pentru PROSTIE maximă

Un articol de: -
Foto:revista22.ro Economic

Premierul Mihai Tudose ar trebui propus de PSD și de Dragnea la premiul Nobel pentru prostie maximă în Economie. Aceasta a fost reacția acidă a lui Marian Preda, președintele Senatului Universității din București, după ce guvernanții și-au manifestat intenția de a reduce contribuțiile românilor la pensiile private, diferența de bani urmând a fi transferată către fondul de pensii administrat de stat.

Într-o postare pe Facebook, Preda a desființat argumentele prim-ministrului pentru care ar trebui pusă în aplicare o astfel de măsură. Bineînțeles, acesta nu a uitat să se refere și la pensiile speciale reintroduse de PSD, sume uriașe pe care le primesc ”descurcăreții” care n-au contribuit cu nimic la fondul de pensii.

”Premierul Romaniei, Mihai Tudose trebuie propus de PSD si de Dragnea pentru premiul Nobel pentru (prostie maxima in) economie. Tudose a descoperit o noua teorie a fondurilor de pensii:

1) Desi Pilonul I (de stat) are deficit de peste 3 miliarde de euro/an, el este rentabil si recomandat populatiei.

2) Desi Pilonul I (de stat) nu are niciun ban acumulat pentru pensiile celor care contribuie acum in timp ce Pilonul II pastreaza in fonduri personale cotributiile fiecaruia, pilonul II trebuie desfiintat si banii varsati in gaura pilonului I.

3) Pensiile speciale, sustinute si re-introduse de PSD au ‘randament’ maxim: la contributii ‘zero’, beneficiarii primesc pensii uriase.
In urmatorul program de guvernare probabil Dragnea va propune ca pensiile speciale sa fie generalizate de PSD si acordate tuturor romanilor, de la copii la varstnici, ca sa nu mai munceasca nimeni.

Este tragic! Romania este condusa de un premier care sau nu intelege nimic sau inventeaza si minte cu nerusinare”, a scris Marian Preda, pe Facebook.

Reacția vine după ce premierul Mihai Tudose a declarat că Guvernul ia în calcul creșterea contribuțiilor către Pilonul I de pensii, astfel încât acestea să fie mai mari decât pentru Pilonul II, deoarece s-a dovedit că statul este un mai bun administrator decât privatul: 

"Este vorba despre luarea unei decizii. S-a constatat ca randamentul de la pilonul I care are ca reper salariul mediu este mult mai mare decat randamentul de la pilonul II. Si din aceasta cauza, am solicitat - a fost si o decizie politica - ministerului de finante ca impreuna cu cei de la sistemul de pensii sa faca o analiza sa vada daca nu cumva este oportun, acum cand cresterea economica este foarte mare sumele care se varsa la pilonul I sa fie un pic mai mari decat cele care se varsa la pilonul II. Discutiile sunt avansate. Fiind o contributie varsata intr-o zona cu randament mai mare, fondurile vor creste. Adica, pe romaneste, e o modalitate de a creste pensia la viitor. 

Din aceasta distribuire aproape egala astazi sa creasca un pic sumele pentru pilonul I. Se pare ca da (statul este un mai bun administrator). Noi in primul ciclu am luat la mana aceste cifre si am constatat cu surprindere ca statul este un mai bun administrator. 

Nu este adevarat ca vrem sa desfiintam pilonul II de pensii, nu este adevarat ca vrem sa luam bani de acolo, ceea ce este deja acolo ramane acolo doar ca, daca este mai bine pentru romani, vom da mai multi bani la pilonul I".

Citeşte mai multe despre:   prostie,   premiul Nobel,   Mihai Tudose,   PSD,   Dragnea,   Economie,   pensii speciale,   Pilonul I,   pensii,   Pilonul II,   pensii private,   pensie,   deficit,   Marian Preda
Loading...