Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Raport BNR: 4 milioane de români nu muncesc și nici nu își caută un loc de muncă

Raport BNR: 4 milioane de români nu muncesc și nici nu își caută un loc de muncă

Un articol de: -
Foto: Antena3 Economic

Aproximativ 4 milioane de români cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani nu au, nu caută un loc de muncă şi nici nu desfăşoară o activitate pe cont propriu, conform Raportului BNR asupra inflaţiei prezentat joi de guvernatorul Mugur Isărescu.

Totodată, 10% din populaţia inactivă ar fi disponibilă să muncească deşi nu caută o slujbă.

Dintre cei care nu lucrează, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale şi postliceale sau o şcoală profesională.

O treime din populaţia inactivă este reprezentată de persoane în vârstă, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri, numai 80% sunt la şcoală, ceilalţi nefiind implicaţi în nicio activitate şcolară sau lucrativă.

Din rândul celor inactivi fluxul celor care intră sau care reintră în activitate este aproape nul în ultimii şase ani, potrivit News.ro.

Jumătate din populaţia inactivă se regăseşte în mediul rural.

Concluzia documentului este că gradul de necorelare între cerinţele angajatorilor şi oferta de forţă de muncă disponibilă se accentuează, iar structura populaţiei inactive limitează potenţialul de detensionare al pieţei muncii.

Citeşte mai multe despre:   BNR
Loading...