BOMBA PENSIILOR a explodat: Totul se RECALCULEAZĂ! Care sunt categoriile ce vor primi BANI MAI PUŢINI…

BOMBA PENSIILOR a explodat: Totul se RECALCULEAZĂ! Care sunt categoriile ce vor primi BANI MAI PUŢINI...

Un act normativ publicat în Monitorul Oficial le permite persoanelor care s-au pensionat anticipat parțial din 2011 și până la mijlocul anului 2016 să ceară recalcularea pensiilor.
Doar că recalcularea se va face numai în cazul sumelor care urmează să fie primite, prin urmare nu se vor face plăți retroactive.

Așa se face că persoanele care se pensionaseră înainte de iulie 2016 și care avuseseră parte de condiții vitrege, acum, statul român încearca să se revanșeze față de aceștia, scrie dcnews.ro.

„Persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parțială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 beneficiază de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alin. (4) (este vorba de noul mod de calcul – n. red.). Recalcularea (…) se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului”, prevede Legea nr. 216/2017.

„Cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare”, începând din 17 iulie 2016, dispune acum Legea pensiilor, făcându-se referire la următoarele reduceri.

(Foto: dcnews.ro)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:41 - Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: Armata nu va redeveni obligatorie în România. Există un proiect referitor la serviciul militarilor voluntari / Nu se pune problema ca Rusia să atace România
22:18 - Burduja: „Guvernul a adoptat Hotărârea privind reorganizarea Ministerului Energiei. Suntem, probabil, unul dintre cele mai mici ministere”. Câte posturi au fost tăiate (VIDEO)
21:51 - Sebastian Burduja (PNL), pe B1 TV: Cer iertare bucureștenilor că am crezut în Clotilde Armand. Nu e o speranță, e încă o dezamăgire (VIDEO)
21:13 - Burduja (PNL): Mi-am asumat o candidatură pentru Primăria Capitalei / PSD și PNL, două partide mature / Bucureștiul condus de Nicușor Dan arată mai rău decât pe timpul Gabrielei Firea. Un candidat comun PSD-PNL are cele mai mari șanse să-l bată (VIDEO)
20:59 - O lebădă care a rămas blocată într-un fir de pescuit a fost salvată de pompieri (FOTO)
20:39 - BOR: Preoţii sunt obligaţi să păstreze neutralitatea în campaniile electorale / Condițiile în care preoții și diaconii pot să candideze / Apel către partide să nu folosească bisericile în scop electoral
20:04 - Dosarul Roșia Montană | Ludovic Orban: „Nu ai voie, ca premier al statului român, să te comporți ca un avocat al celor de la Gabriel Resources” (VIDEO)
19:21 - Firea (PSD), atac la PNL înainte de desemnarea candidatului comun la Primăria Capitalei: „Bucureștenii știu că orice candidat din partea PNL București e parte a politicii administrative dezastruoase”
18:55 - Ponta: Mă bucur că România a câștigat procesul Roșia Montană, dar cred că ar trebui să exploatăm resursele. Povestea asta că avem sit natural, ceva extraordinar e o minciună. Statul n-a investit nimic, nu e picior de turist acolo (VIDEO)
18:09 - Abuz la Oradea. Partidul Unic interzice Dreptei Unite să distribuie pliante, dacă nu sunt aprobate de primarul PNL (VIDEO)