Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Roadele guvernării PSD: Republica Moldova depășește România în privința mediului de afaceri

Roadele guvernării PSD: Republica Moldova depășește România în privința mediului de afaceri

Un articol de: |

Un raport realizat de Banca Mondială, dat publicității zilele trecute, arată că Republica Moldova surclasează România în privința mediului de afaceri a declarat, vineri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România".

"Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate țările din lume, arată că unele țări și-au îmbunătățit poziția, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puțin mai sus decât România în ceea ce privește abilitatea țării și a companiilor de a face operațiuni aici și a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziție mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora", a spus Klemm, conform Agerpres.

Citește și: HAOS după demisia Guvernului: Leul se PRĂBUȘEȘTE! Milioane de români, AFECTAȚIAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăAnunț ȘOC! Sute de români vor deveni ŞOMERI! Una dintre cele mai mari fabrici își ÎNCHIDE porțile

Ambasadorul american a afirmat că IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii. "Sunt sursă de inovație, reprezintă spiritul antreprenorial, ele au puterea de a eșua și de a învăța din greșeli, de a se ridica din nou pentru a avea succes. Este important să existe stabilitate, predictibilitate, transparență, analiză de cost-beneficiu pentru măsurile luate", a continuat diplomatul american.

Klemm a adăugat că, atunci când a stat de vorbă cu reprezentanții IMM-urilor din mai multe zone ale țării, aceștia i-au spus că principalele obstacole pe care le văd în calea dezvoltării sunt infrastructura, accesul la piață și forța de muncă.

"Oameni precum Thomas Edison, Henry Ford și, recent, David Packard sau Steve Jobs, care au devenit lideri în business, au început de jos, pe cont propriu, într-un garaj, dar au dus inițiativa lor cu spirit antreprenorial, au devenit lideri de companii mari. Nu am niciun dubiu că și în această sală există acest potențial și aici este, poate, viitorul Steve Jobs", le-a spus ambasadorul întreprinzătorilor din sală.

Citește și: Cât va costa mâncarea anul acesta. Primele semnale de la începutul lui 2018FENOMENUL Bitcoin: Cum va funcționa prima monedă virtuală creată de IT-iștii ROMÂNIAnaliză economică Bloomberg: Cea mai rapidă creştere economică din UE nu i-a făcut mai bogaţi pe români

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic