Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic România riscă să plătească milioane de euro pentru modul în care a fost gestionată ”redresarea“ Hidroelectrica

România riscă să plătească milioane de euro pentru modul în care a fost gestionată ”redresarea“ Hidroelectrica

Un articol de: -
Foto:Cotidianul Economic

România va afla în curând dacă va trebui să plătească daune de milioane de euro firmelor cărora Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica în perioada insolvenței, le-a reziliat contractele de intermediere de vânzare energie electrică, informează România Liberă.

Decizia va fi pronunțată de către Curtea de Arbitraj de la Washington, acolo unde Alpiq, una dintre companiile cărora le-au fost denunțate contractele, a deschis un litigiu contra Statului român. Dacă societatea câștigă, asta va crea predecent pentru alte companii cărora Borza le-a reziliat contractele. 

Insolvența Hidroelectrica a fost una dintre cele mai controversate măsuri ale Guvernului Ponta. Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu, dar despre acest dosar penal nu se știe mai nimic. 

Administrator special al Hidroelectrica a fost numit avocatul Remus Borza, prin firma sa Euro Insol. Borza și-a făcut un titlu de glorie din denunțarea contractelor pe care le aveau cu compania de stat celebrii ”băieți deștepți”, adică firmele intermediare care luau energie de la Hidroelectrica și o revindeau pe piața liberă. Una dintre companiile private al cărei contract a fost denunțat de Euro Insol a fost firma Alpiq. Reprezentanții Alpiq nu au acceptat măsura și, după ce au pierdut procesul în instanțele românești, au deschis un dosar la Washington.
 

Loading...