Denunţi şi câştigi: Românii care oferă informaţii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensați financiar
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Denunţi şi câştigi: Românii care oferă informaţii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensați financiar

Denunţi şi câştigi: Românii care oferă informaţii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensați financiar

Un articol de: -
Foto: puterea.ro Economic

Secretarul de stat în ministerul Finanţelor Liviu Voinea a anuţat, joi, că românii care informează Fiscul cu privire la fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente sau facilităţi.

El a precizat că ministerul va analiză o schemă  pentru acordarea de stimulente pentru astfel de cetățeni, după modelul suedez.

"Acolo (în Suedia n.r.) oamenii primesc la poştă scrisori în care sunt informaţi că au plătit un impozit X, dar li se transmite şi dacă unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazează pe faptul că oamenii ştiu cel mai bine situaţia vecinilor şi pentru cei care transmit informaţii corecte despre aceştia se aplică scutiri, sau li se dă o recompensă şi mai plătesc doar diferenţa" a spus Voinea.

Liviu Voinea va efectua o vizită în Suedia pentru a prelua normele de aplicare a plății TVA la încasare din aceasta țară și pentru o analiză a modelului suedez de impozitare a proprietății.

Într-o iniţiativă a Fiscului de a elimina cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit, statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale în acelaşi fel în care taxează clădirile sau terenurile.

Vezi AICI mai multe despre impozitarea piscinelor

De asemenea, Voinea a anunțat joi că cei care au case moștenite ar putea plăti impozit pentru ele, într-un termen de 6 luni - 1 an de la succesiune.

Vezi AICI mai multe despre impozitarea caselor moştenite

Stimulente financiare pentru denunțători
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Fisc,   denunt
 
 
Loading...