Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Se măresc salariile. La cât va ajunge salariul minim

Se măresc salariile. La cât va ajunge salariul minim

Un articol de: -
Economic

Românii au câştigat în luna iunie 2017 mai mult ca în luna mai, valoarea medie a remuneraţiei fiind de 2.380 de lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. 
În timp ce salariul mediu net a fost de 2380 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 17 lei (+0,7%), în luna iunie 2017, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3313 lei, cu 0,8% mai mare decât în luna mai 2017.
În totul salarilor sunt cele din domeniul tehnologiei informaţiei, salariul mediu al angajaţiilor fiind de 5.853 lei, în timp ce cele mai scăzute salarii medii dunt în industria hotelieră şi a restaurantelor: 1.400 lei. 

”Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,5%. Indicele câştigului salarial real1 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 113,5%.

Indicele câştigului salarial real a fost de 100,7% pentru luna iunie 2017 faţă de luna precedentă. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 179,7%, cu 1,2 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna mai 2017”, anunță INS într-un comunicat de presă.
Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net în iunie 2017 s-au înregistrat după cum urmează:

– cu 15,3% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale;

– între 6,5% şi 11,5% în activităţi de editare, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), activităţi de servicii anexe extracţiei, fabricarea băuturilor, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a., fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii);

– între 4,0% şi 5,5% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, telecomunicaţii, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, fabricarea produselor din tutun, tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat.

Loading...