Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic SE SCUMPESC GAZELE DIN 10 IANUARIE! Cu cât vor plăti mai mult românii

SE SCUMPESC GAZELE DIN 10 IANUARIE! Cu cât vor plăti mai mult românii

Un articol de: -
Economic

Începutul de an vine cu scumpiri! Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni creșterea cu peste 8% a prețurilor finale la gaze pentru consumatorii casnici, începand cu data de 10 ianuarie 2018.

Comunicatul ANRE:

Comunicat privind prețurile pentru furnizarea reglementată  a gazelor naturale la clienții casnici aprobate de Comitetul de Reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei  - ANRE în şedinţa de azi, 08.01.2018

Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă  se  stabileşte  în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici.

Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor  privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kwh.

Și alimentele se vor scumpi. Producătorii din industria alimentară anunță noi majorări de prețuri la carne, ouă și pâine. Scumpirile vin din cauza creșterii accelerate a euro în raport cu leul. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   gaze
Loading...