Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Suntem la mâna rușilor? România nu are suficiente rezerve de gaze naturale pentru iarnă. O soluție extremă este luată în calcul (VIDEO)

Suntem la mâna rușilor? România nu are suficiente rezerve de gaze naturale pentru iarnă. O soluție extremă este luată în calcul (VIDEO)

Un articol de: -
Foto:focus-energetic.ro Economic

România nu are suficiente rezerve de gaze naturale pentru iarnă și va fi nevoită să importe din Rusia o cantitate mai mare decât anul trecut. Informația a apărut în presă pe surse, iar situația este acum discutată în comisia parlamentară specială care analizează activitatea ANRE. 

Capacitatea de înmagazinare a ţării este de 3,2 miliarde de metri cubi, dar până în prezent sunt doar 2,18 miliarde de metri cubi. Diferența nu poate fi importată decât din Rusia

”Este total falsă această informație. Nu înțeleg cum au apărut astfel de zvonuri în mass-media. Conform programului de iarnă, România are obligația de a înmagazina 2.200.000.000 metri cubi de gaze în această perioada de iarnă. La ora actuală avem depășită această capacitate cu 228.000.000 metri cubi de gaz”, a declarat Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Producătoriii spun însă altceva: la iarnă riscăm să rămânem fără căldură.

România nu are suficiente rezerve de gaze naturale pentru iarnă

”Dacă vom ajunge în situaţia în care nu vom avea suficient gaz pentru a asigura nevoile tuturor clienţilor, singura soluţie va fi să întrerupem furnizarea către anumite categorii de clienţi. Ca să nu se ajungă la un astfel de scenariu, este necesar un plan de urgenţă al sectorului de gaz” , a avertizat preşedintele Engie România, Eric Stab.

Ca să nu îngheţăm de frig în apartamente, am putea ajunge să ne împrumătăm de la ruşi. La preţuri extrem de piperate. 

Și totul în contextul în care meteorologii anunță că ne așteaptă o iarnă grea. 
 

Citeşte mai multe despre:   gaze naturale,   Rusia,   rezerve de gaze,   căldură,   iarnă
Loading...