Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Tarom IESE din Top 3 în România: Ce companie îi suflă în ceafă

Tarom IESE din Top 3 în România: Ce companie îi suflă în ceafă

Un articol de: -
Economic

Odată cu noile date anunțate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), se certifică ascensiunea Ryanair care a avut în prima jumătate a acestui an aproximativ 900.000 de pasageri pe rutele din şi spre aeroportul Henri Coandă (Otopeni), scrie Ziarul Financiar.

Compania irlandeză low-cost egalează astfel, ca dimensiune a traficului pe cel mai mare aeroport din ţară, compania de stat Tarom, care a consemnat un număr similar de pasageri.

În acest context, Ryanair ar putea întrece Taromul ca număr de pasageri şi ar putea ajunge pe podium alături de compania ungară Wizz Air şi de cea românească Blue Air.

Odată cu ieşirea Tarom din top trei jucători, podiumul va fi unul integral low-cost, segment care a cucerit piaţa locală prin preţurile mici.

Ryanair este la un pas de a depăşi Tarom şi la nivel naţional din punctul de vedere al numărului de pasageri în condiţiile în care compania naţională a avut în ultimii doi ani un număr aproape constant de pasageri anual, de 2,4 mil.

În acelaşi timp, compania irlandeză şi-a crescut constant traficul pe plan local şi estimează un flux de peste 2,9 milioane de pasageri pe rutele de pe cele patru aeroporturi pe care le operează pe plan local în anul fiscal 2018 (aprilie 2017- martie 2018), cu un plus de 60% faţă de perioada similară a anului fiscal anterior. 

Citeşte mai multe despre:   top companii aeriene România,   Tarom,   ryaniar,   Ryanair
Loading...