Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu, despre proiectul legii salarizării: "Guvernul îți dă cu o mână și îți ia cu cealaltă prin deprecierea monedei naționale sau prin creșterea prețurilor" (VIDEO)

Traian Băsescu, despre proiectul legii salarizării: "Guvernul îți dă cu o mână și îți ia cu cealaltă prin deprecierea monedei naționale sau prin creșterea prețurilor" (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Fostul președintele Traian Băsescu a vorbit în cadrul emisiunii despre legea salarizării unitare pe care guvernul o pregătește în această perioadă, afirmând că banii în plus nu se vor simți în buzunarele românilor pentru că leul se va deprecia sau prețurilor se vor scumpi.

"Eu am aici un material care a fost publicat pe pagina de Facebook a lui Dragnea, deci nici Guvernul nu o publică, nici ministrul Finanțe, nici ministrul Mediului, ci ne-o pune pe Facebook Dragnea. Ne prezintă etapizarea creșterii salariile din 2017 în 2022. În '22 nu o să mai fie ei la guvernare cert. 

Sigur, sunt niște creșteri aparent spectaculoase dacă nu va fi o depreciere a monedei naționale, care a început deja. Nu va crește neapărat inflația generată de prea mulți pe bani ci inflația controlată eventual de Banca Națională. Bugetul de stat îți dă sau guvernul îți dă cu o mână și îți ia cu cealaltă prin deprecierea monedei naționale sau prin creșterea prețurilor", a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre proiectul legii salarizării: "Guvernul îți dă cu o mână și îți ia cu cealaltă prin deprecierea monedei naționale sau prin creșterea prețurilor"

Senatorul PMP consideră că legea va fi adoptată în Parlament deoarece Tăriceanu și Dragnea vor "rămână în istorie" cu aceasta.

"Dacă iau de bună ultima declarație, noua lege a salarizării nu va trece prin asumare de către Guvern, nu va trece nici ca lege ordinară trimisă de Guvern, ci va fi semnată săptămâna asta de Călin Popescu și de Dragnea și va fi trimisă în Parlament ca inițiativă legislativă. Cu majoritatea pe care o au sunt convins că va trece mai repede decât ar fi procedurile de asumare a răspunderii, că acolo se mai atacă la CCR, se mai plimbă, sunt convins că va trece foarte repede

De ce trebuie luată în considerare varianta lui Dragnea că va trece ca inițiativă legislativă semnată de el și Tăriceanu, pentru că într-adevăr o lege a salarizării așezată pe criterii corecte te face să rămâi în istorie. România se zbate de vreo 20 de ani să așeze o lege corectă a salarizării", a precizat Traian Băsescu.

 

Citeşte mai multe despre:   salarii,   depreciere leu,   preturi,   legea salarizării,   Guvern,   dragnea,   Tariceanu,   Basescu
Loading...