Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Tudose, premierul fără card: "ROBOR-ul a atins un minim istoric ÎN LUME!" (VIDEO)

Tudose, premierul fără card: "ROBOR-ul a atins un minim istoric ÎN LUME!" (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Premierul Mihai Tudose a găsit explicații dintre cele mai trăsnite pentru creșterile de prețuri și pentru mișcările îngrijorătoare din sistemul bancar. Dintre toate, cea mai aiuritoare este explicația legată de ROBOR.

Indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcție de care se calculează dobânda la majoritatea creditelor în lei, a ajuns la 2,18%, maximul ultimilor trei ani. Tudose susține că ROBOR-ul nici nu avea cum să mai scadă pur și simplu ”pentru că a atins un minim istoric ÎN LUME”.

ROBOR, însă, vine de la Romanian Interbank Offer Rate și reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în RON acordate pe piața interbancară și este stabilită de către BNR. Prin urmare, ROBOR nu avea cum să atingă un minim istoric în lume pentru că nu există decât în România.

Premierul Mihai Tudose: "ROBOR-ul nu avea cum să mai scadă, a atins un minim istoric ÎN LUME"

Pentru creșterea ROBOR și pentru scăderea dramatică a leului în raport cu euro, premierul Tudose a mai spus că explicațiile trebuie să le dea Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, deoarece ”el trebuie teoretic să aibă grijă de aceste fluctuații”. 

 

Citeşte mai multe despre:   Tudose,   ROBOR,   indicele ROBOR
 
 
Loading...