Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Vești proaste pentru români: De la 1 aprilie, cresc prețurile gazelor pentru consumatorii casnici (VIDEO)

Vești proaste pentru români: De la 1 aprilie, cresc prețurile gazelor pentru consumatorii casnici (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: unimedia.info Economic

De la 1 aprilie, cresc prețurile gazelor pentru consumatorii casnici. Și nu este vorba despre o păcăleala. Prețurile gazelor vor crește, în medie, cu 2%, anunță Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, informează B1 TV.  

”Ce se întâmplă de la 1 aprilie? Una dintre coponentele care formeză prețul nu se mai stabilește de către stat, și anume componenta cost-gaz-produs în România. Dar prețul total e în continuare stabilit de ANRE”, a declarat Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei. 

Vești proaste pentru români: De la 1 aprilie, cresc prețurile gazelor pentru consumatorii casnici

Până atunci însă, românii vor plăti o factură mai mare la gaze.

"Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru cei 38 de furnizori de gaze naturale, ajustarea pentru clienții casnici fiind în medie cu 2%, cu începere de la 1 aprilie 2017. Gazele naturale de proveniență internă se vor vinde pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, fără stabilirea unui preț de vânzare", se menționează într-un comunicat al ANRE.

”Dacă ne raportăm la evoluția prețului la lemnele de foc care a crescut cu mult în această iarnă am spune că nu e creștere foarte mare, dar e o creștere”, a mai spus Nicolescu. 

Legislația actuală prevede un termen-limită pentru liberalizarea completă a prețurilor pentru populație.

”Această cifră face parte dintr-un plan de măsuri pe care le-am agreat cu Fondul Monetar Internațional și cu UE care va ține până în 2021 și care va conține creșteri constante, dar mici la gaze”, a explicat avocatul Andrei Necea. 

De la 1 aprilie, guvernul nu mai poate impune producătorilor prețuri de vânzare pentru gazele naturale. În schimb, ANRE va continua să verifice prețurile cu care furnizorii vând gazele către populație. 

Citeşte mai multe despre:   pret gaze,   crestere,   1 aprilie,   consumatori casnici
Loading...