Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment 96 de lucruri NEȘTIUTE despre Regele Mihai. A colaborat cu ... Puțină lume știe asta despre FOSTUL SUVERAN

96 de lucruri NEȘTIUTE despre Regele Mihai. A colaborat cu ... Puțină lume știe asta despre FOSTUL SUVERAN

Un articol de: -
Eveniment

96 de lucruri neștiute despre Regele Mihai care și-a trăit 96 din cei 151 de ani ai Dinastiei naționale și a fost cel mai longeviv suveran al României.

A colaborat cu 18 prim-miniștri, începând cu Ion I.C. Brătianu, în 1927. 
A fost contemporan cu 16 președinți ai Statelor Unite ale Americii, cu 8 Suverani Pontifi, cu 4 regi ai Marii Britanii și cu 21 de ediții ale Jocurilor Olimpice!

A lucrat ca agent de bursă la New York, a mâncat mereu la prânz – un singur fel, a compus o lucrare pentru pian sau a scris, împreună cu Regina Ana, o piesă de teatru.

Exilul Regelui a durat aproape cinci decenii, din ianuarie 1948 până în februarie 1997. Regele a fost pasionat de mașini, motociclete și avioane, dar și de golf și înot. A deschis, împreună cu parteneri de afaceri, o mică întreprindere de construcție a aparatelor electronice de zbor, numită “Metravel”.

Regele Mihai a îndrăgit Jeep-urile, încă din anii războiului. În timpul vieţii a reparat şi refăcut, personal, un număr de 9 Jeep-uri originale. Patru dintre ele le-a păstrat până la sfârşitul vieţii.

...Acestea sunt doar câteva dintre detaliile inedite despre viața Regelui Mihai, din grupajul „96 de fapte în 96 de ani”, prezentat joi de Casa Regală.

Citiți continuarea selecției pe Libertatea.

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   regele mihai
Loading...