Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ACARUL PĂUN: Poliţistul care l-a scăpat pe Avraham Morgenstern, acuzat de favorizarea făptuitorului. Și șefii săi au fost sancționați

ACARUL PĂUN: Poliţistul care l-a scăpat pe Avraham Morgenstern, acuzat de favorizarea făptuitorului. Și șefii săi au fost sancționați

Un articol de: -
Foto:ActiveNews Eveniment

Polițistul care se ocupa de supravegherea lui Avraham Morgensten, condamnat la 8 ani de închisoare, dar de negăsit de trei luni, este acuzat că nu și-a exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu, pentru că nu a sesizat instanța imediat ce a constatat că afaceristul a încălcat controlul judiciar. Agentul este acum suspectat de favorizarea infractorului, iar șefii săi, de la Secția 6 de Poliție, au fost retrogradați.

”Pe cale administrativă, doi ofiţeri cu funcţii de conducere au fost trecuţi în funcţii inferioare, respectiv adjunctul Secţiei 6 şi şeful Secţiei 6. (...) Pe parcursul activităţii de control judiciar, în ultima perioadă a desfăşurarării, respectiv de la data neprezentării inculpatului, au fost constatate anumite deficienţe în sarcina poliţistului desemnat cu această activitate, sens în care au fost dispuse măsuri de natură disciplinară, respectiv demararea procedurii de cercetare prealabilă a persoanelor responsabile cu coordonarea şi executarea acestei activităţi de control judiciar”, a explicat Marius Voicu, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, citat de gandul.info.

Voicu a mai precizat că există și o sesizare către o unitate de parchet, pentru ca într-o anchetă a unui procuror ”să se stabilească gradul de vinovăţie şi de ce anume se face vinovat un poliţist sau altul”.

Precizarea vine după ce DNA a sesizat Parchetul General, MAI, IGPR şi DGPMB, pentru că omul de afaceri Avraham Morgenstern a dispărut, deşi era sub control judiciar, iar poliţiştii au anunţat instanţa de judecată abia după 15 zile de lipsa acestuia.

Procurorii anticorupţie au sesizat faptul că afaceristul ar fi trebuit să se prezinte la Poliţie în 15 mai, potrivit programului stabilit în cadrul controlului judiciar, dar nu a făcut-o. Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată de către poliţişti abia în 30 mai şi numai ca urmare a celor dispuse de această instanţă la termenul din 19 mai.

Vineri, Avraham Morgenstern a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare și la plata unui prejudiciu de 10 milioane de euro. (Detalii AICI)

Loading...